Politika privatnosti

Ko smo mi

Naša adresa veb mesta je: www.zssrbije.org.

Zadružni savez Srbije čuva privatnost svih korisnika ovog internet sajta i štiti lične podatke korisnika internet sajta. Molimo vas da se upoznate sa našim uslovima i načinom na koji obrađujemo te podatke.

Zadružni savez Srbije podatke o korisniku koje dobije tokom korišćenja ovog sajta pre svega koristi za poboljšanje ovog sajta i njegovih sadržaja, i u svrhu promocije zadrugarstva u Srbiji.

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

Lične podatke korisnika koji uključuju ime i prezime, adresu, brojeve telefona, faksa ili e-mail adresu, Zadružni savez Srbije prikuplja samo kada korisnik ove podatke pruži svojom voljom prilikom popunjavanja obrazaca koji se nalaze na ovom sajtu, prilikom prijave na newsletter ili putem direktne komunikacije telefonom ili e-mailom u situaciji kada od Zadružnog saveza Srbije zatraži informacije, promotivne materijale i sl.

Korisnik u momentu kada daje svoje lične podatke istovremeno daje i izričitu saglasnost da Zadružni savez Srbije može kontatktirati korisnika radi obaveštavanja istog o sadržajima koji se odnose na promociju zadrugarstva u Srbiji i drugim uslugama koje pruža, pri čemu korisnik u ovom slučaju potvrđuje da je upoznat sa našom Politikom privatnosti.

Ukoliko je korisnik maloletno lice, neophodna je saglasnost i dozvola roditelja ili staratelja pre nego što isti da podatke o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične podatke.

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Sa kim delimo vaše podatke

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesto, takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih.

Kako štitimo vaše podatke

Zadružni savez Srbije je dužan da čuva privatnost korisnika u skladu sa važećim propisima i lične podatke korisnika neće ustupiti trećoj strani bez pristanka korisnika.

 

Kontakt

Adresa: Skerlićeva 24; 11 000 Beograd
Tel./faks:
+381 11 3821 002
+381 11 3821 047

Deli ovaj članak